Nyttig pizzabotten – före & efter gräddning
Dags för fredagsmys?
Pizza sägs vara en obligatorisk rätt till det typiska fredagsmyset.
Har du tänkt förgylla din fredagskväll med just pizza, passa då på att göra en mer hälsosam variant.
Här får du ett recept på en supernyttig ”pizzabotten” som ersätter den vanliga jästa brödvarianten. Den här botten är inte bara nyttig, den är supergod också! Nyttigt fredagsmys – vem kunde ana det? Fast vem säger att det bara går att äta så här nyttiga pizzor bara på fredagar …
INGREDIENSER
2,5 dl broccoli- eller blomkålsris (finns att köpa färdigt i välsorterade mataffärer, annars riv med rivjärn själv.)
2,5 dl riven ost
2 ägg
SÅ HÄR GÖR DU
- Blanda ingredienserna
- fördela massan på en bakpappersklädd ugnsplåt, gärna runt som en pizzabotten brukar vara.
- Grädda under ca 15-20 minuter i ugnstemperatur 230 grader.
- Då botten gräddats gyllengul är det dags att ta ut den ur ugnen.
Medan du väntar har du tid att förbereda fyllningen. Tänk på att du inte behöver ha så mycket extra ost då det ingår en hel del i själva botten.
Du väljer själv vad du vill ha på botten, 1-2 msk tomatsås, oregano, ost, gorgonzola, fetaost, mozzarella, skinka, räkor, tonfisk, röd lök, röd eller grön paprika, kronärtskockhjärtan, skivade färska champinjoner, kokta rödbetor i bitar, Chèvre, pinjenötter, honung.
Det är bara din fantasi och smak (och kanske plånbok) som sätter gränsen för det du önskar ha på din pizza.
Strimla gärna ruccola eller färsk bladspenat på toppen före servering och en fräsch sallad vid sidan om. Tänkte väl det.
Du kan välja att montera botten direkt efter gräddning med extra Västerbottensost som hunnit smälta och då med klickar av Crème Fraiche, och/eller majonnäs med röd eller svart stenbitsrom och finhackad röd lök eller purjolök. Låter gott, eller hur?
Smaklig måltid!

Get Social