Delikatessmorötter

Nyskördade supergoda morötter.

Idag skördade jag morötterna jag odlat i en kruka på balkongen. Resultatet blev små delikatessmorötter, väldigt små av bilden att döma.

Anledningen är att de blev styvmoderligt behandlade. Morötterna hade behövt få massor med näring under växtperioden.

Slutresultatet blev ändå bra, så tillvida att de smakar ljuvligt gott!

Fast, handen på hjärtat, jag kommer aldrig mer odla morötter på balkongen ,,,

Färdiggräddad nyttig pizza

Små men delikata!

Smörkokta morötter

Här kommer ett morotsrecept som passar inför de kommande helgerna!

Receptet är anpassat för att minimera kolhydrathalten i rätten. Sukrin gold är motsvarigheten till farinssocker. Så den som önskar kan absolut byta ut sukrin gold till farinsocker eller utesluta det helt och hållet.

  • Koka 500 gram små morötter, eller motsvarande mängd av ”morotsslantar”, mjuka i saltat vatten. Låt det gärna vara lite tuggmotstånd kvar.
  • Häll av vattnet från morötterna i ett durkslag men spara ca 1 dl av vätskan i botten av kastrullen.
  • Rör ner 50 gram smör och en halv dl sukrin gold i vätskan som är kvar. Rör runt tills allt socker och smör har smält.
  • Häll tillbaka morötterna i kastrullen och rör runt så att den smakrika vätskan blandar sig med morötterna.
  • Låt morötterna vila under lock i ca 5 minuter innan det serveras.

Servera som tillbehör eller ät som de är – bara för att de är så goda!

Både nyttigt och gott!